2014 -

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

To taxisnet or not to taxisnet?

Σήμερα έχει βουλευτικές εκλογές.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικοποιημένο, αλλά θα πάω να ψηφίσω.

Αλλα, εδω και 2 ώρες προσπαθώ να κάνω τη φορολογική μου δήλωση online.
Και έχουν σπάσει τα νεύρα μου διότι για να κάνεις τη φορολογική δήλωση online χωρίς να σπάσουν τα νεύρα σου πρέπει να είσαι πυρηνικός επιστήμονας.





Το site είναι user unfriendly και δεν αναγράφονται πουθενά βασικότατες πληροφορίες.
Βασικά είναι σαν να κάνεις τη φορολογική δήλωση χειρόγραφα, (i.e υπολογίζεις τα πάντα μόνος σου και γράφεις ότι ποσό θέλεις όπου θέλεις απλά σε κάποια σημεία δεν σε αφήνει να βάλεις δεκαδικά ή δεν σε αφήνει να γράψεις καθόλου).

Δηλαδή αφού γράφεις τις απολαβές ανα μήνα, πόσο δύσκολο είναι το σύστημα από μόνο του να υπολογίζει το σύνολο των απολαβών σου?
Κανένας δεν γνωρίζει το excel στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη φορολόγηση?

Πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεί αυτόματα τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τις εισφορές από τις απολαβές σου και βάσει των κριτηρίων να υπολογίζει αυτόματα το φόρο που πρέπει να πληρώσεις?

Αυτό το μπρος πίσω και ''γράψε το ποσό από το κουτάκι του μέρους 4Α1 κτλ κτλ'' είναι τουλάχιστον γελοίο εν έτει 2016.

#feeling_disappointed
#banania

p.s. όταν δεν πληρώνεσαι σταθερό μισθό κάθε μήνα (βλ. ωρομίσθιος) και δεν έχεις το payroll του συγκεκριμένου μήνα, πως μπορείς να ξέρεις πόσα πληρώθηκες για να το γράψεις εκεί που ζητά την πληρωμή ανά μήνα?
Δεν θα έπρεπε στο χαρτί που μας δίνουν κάθε τέλος του μήνα με τις τελικές απολαβές να μας γράφουν και τις απολαβές ανά μήνα?

Και μετά πρέπει εγώ να ψηφίσω βουλευτές. Τα βασικά δεν υπάρχουν και θα ασχοληθούμε και με τα θα θα θα τους.

p.s.2 κάθεται κάποιος και ελέγχει το τι γράφουμε στις φορολογικές μας δηλώσεις?

p.s.3 κάποια στοιχεία (βλ.κατηγορία φορολογούμενου) δεν σε αφήνει να τα αλλάξεις. Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πρέπει να πάω στο γραφείο για να δηλώσω την αλλαγή για να την περάσουν στο σύστημα. Μου είπαν να τους πω να την περάσουν άμεσα (την ίδια ημέρα).
Πήγα, τους είπα την αλλαγή, τους είπα να την περάσουν άμεσα, μετά από 2 εβδομάδες τα στοιχεία μου είναι ακόμη τα παλιά. I.dont.care.

1 σχόλιο:

  1. Είναι ου μπλέξεις με τούτα ούλλα. Και δυστυχώς με την ενηλικίωση έρχονται και τούτα. Εντωμεταξύ άμα σου τύχει κανένα ευτράπελο και πεις το σε λίο κόσμο, ανακαλύπτεις ότι στον καθένα, ή σε κάποιον γνωστό του, ΚΑΤΙ έτυχε να του κάμουν. Και εννοείται εν τζαι διορθώνουν λάθη μόνοι τους. Τζείνοι τα κάμνουν, ΕΣΥ βουράς να τα διορθώσεις! Επίσης, έμαθα τις προάλλες ότι για τη σύνταξή σου πρέπει να πάεις να υπογράψει ο κοινοτάρχης ότι είσαι ζωντανός, και να τους πάρεις το χαρτί για να σου την δώσουν. Πόσο καθυστερημένη πρακτική εν τούτη; Να μεν έχουν ενημέρωση κάπως εσωτερικά αν είσαι ζωντανός ή όχι;
    Έβλεπα τούτες τις μέρες τις ταινίες των avengers (captain america, thor, κλπ) τζαι θωρείς τους παράλογους, τρελλούς vilains να λαλούν κάτι παρανοϊκά τύπου για να σαστούν κάποια πράματα πρέπει να χαλάσουν άλλα....τζαι λαλείς γαμώ το μόνο τούτο μας σώζει. Να διαλυθούμεν μπας και αρκέψει κάτι σωστά... αλλά εν τα ξέρω, πάλε θά 'βρουμε τρόπο να τα σκατώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε..