2014 -

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Fantasy

Ηθελα απλά να γράψω ένα post. Να δημιουργήσω κάτι.
Παραδέχομαι ότι σας ξεγέλασα διότι ο τίτλος είναι λίγο παραπλάνητικός και πιστεύω πολλούς θα σας απογοητεύσει.
Το post αυτό δεν έχει να κάνει με τις ορέξεις της φαντασίας μου, είναι ένα post αφιερωμένο στο fantasy football.
Δεν ξέρεις τι είναι? Και θέλεις να μάθεις? Συνέχισε να διαβάζεις.

Πρόσφατα μια έξυπνη κοπέλα, (λίγο) νεράιδα, μου είπε ότι ξέρει τι είναι το offside.
Φυσικά και δεν την πίστεψα. Διότι μας αρέσουν τα στερεότυπα. Αν και δεν τα πιστεύουμε.
Είναι ο κανόνας του ποδοσφαίρου που το γυναικείο μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει.
(μην αρχίσετε να πυροβολάτε, είπαμε, τα στερεότυπα μας αρέσουν αλλά δεν τα πιστεύουμε. 100% τουλάχιστον).
Εγώ δεν θα παραπονεθώ αν ένα κορίτσι πει ότι το αγορίστικο μυαλό μου δεν μπορεί να κατανοήσει την (τεράστια?) διαφορά που έχει το χρώμα σομόν από το ροδακινί.
Κατ'αρχάς αυτά για μένα δεν είναι καν χρώματα. Το ροδάκινο για μένα είναι φρούτο και το σομόν μια άγνωστη λέξη.
Εγώ είμαι σαν τα windows.
Ξέρω 16 βασικά χρώματα (βλ. μπλε, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί κτλ) και όταν κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα crashάρω.

Επιστρέφω όμως στο offside. Και στο fantasy football.
Δεν θα σας βασανίσω με τους κανόνες, δεν πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει τους (χιλιάδες?) πιστούς αναγνώστες του blog αυτού.
Η κεντρική ιδέα όμως, είναι ότι ο κάθε παίχτης δημιουργεί μια φανταστική ομάδα βασισμένη σε πραγματικούς ποδοσφαιριστές ενός πρωταθλήματος.
Και ανάλογα με την απόδοση του ποδοσφαιριστή στην πραγματικότητα, ο κάθε παίχτης κερδίζει πόντους ανάλογα με το εάν είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στην φανταστική του ομάδα.

Σας έδωσα αυτές τις πληροφορίες για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τη σειρά ''The League''
Απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις fantasy football.
Δεν είναι καινούρια αλλά είναι η αγαπημένη μου σειρά αυτή την περίοδο.
Προειδοποιώ ότι είναι σειρά για αγόρια, ή για cool κοπέλες.


p.s. Οσον αφορά το δικό μας fantasy league, είμαστε ήδη στη μέση της πρώτης (δοκιμαστικής) σεζόν. Μας αρέσει, το ζούμε με πάθος και ήδη η ψυχική ηρεμία κάποιων έχει διαταραχθεί τόσο έντονα που αναζητούν βοήθεια από ειδικούς ψυχίατρους-ψυχολόγους.
Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης, κάποιοι από εμάς γράφουν στον browser ''fa'' και αντί το facebook πρώτη επιλογή είναι το fantasy football. Μα μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο?
(το πιο πάνω είναι από τα νέα διαγνωστικά κριτήρια της σύγχρονης ιατρικής)

p.ss  Για επίδοξους προπονητές και πιο έγκυρες πληροφορίες fantasy football

p.sss  Είδα (λίγο) νεράιδα, είδα (λίγο) ξωτικό. Μου έμεινε (λίγο) πριγκήπισσα. Είναι λάθος αλλά ανυπομονώ ;)

7 σχόλια:

  1. Το βασικό σου θέμα δεν με απασχολεί ποσώς, αλλά θα σταθώ λίγο στο θέμα στερεοτύπων. Εσένα δεν σε ενοχλεί να σου πουν ότι δεν ξεχωρίζεις τα χρώματα, επειδή δεν τα ξεχωρίζεις. Αν τα ξεχώριζες εν ήταν να λαλείς "what a bunch of bullshit?" Τζαι αντίστροφα, έχω φίλη που δεν ξέρει να ξεχωρίσει το πορτοκαλί που το φούξια, που το κόκκινο.
    I love stereotypes, αλλά εν τα λαλώ με τρόπο που να φαίνεται σεξιστικός ή ρατσιστικός κλπ. Dunno, just thinking about it...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Moonlight moonlight.. δεχομαι να με χαρακτηριζουν και με πολλα αλλα στερεοτυπα τα οποια δεν ισχυουν καθολου. Επειδη οπως εγραψα μου αρεσουν, ακομη κι αν δεν ειναι 100% σωστα. Και επισης επειδη ξερω τον εαυτο μου καλα.
      Τα στερεοτυπα ειναι ρατσιστικα ή σεξιστικα οπως το λες εξ'ορισμου. Βαζεις μια κατηγορια ανθρωπων στο ιδιο καζανι λογω ενος χαρακτηριστικου τους (ειτε ειναι το φυλο, ειτε η καταγωγη κτλ). Αλλιως δεν θα ηταν στερεοτυπα.
      Για τον τροπο που λες, υπαρχουν και "θετικα" στερεοτυπα, και "αρνητικα" στερεοτυπα. Μαλλον αυτο που εννοεις ειναι οτι εσυ σαν καλος ανθρωπος αποφευγεις να χρησιμοποιεις τα αρνητικα.
      Μπες να παιξεις fantasy football! Θα κατενθουσιαστεις σου λεω!!

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά τα χρησιμοποιώ και δεν είναι θέμα καλοσύνης. Απλά είσαι άκυρος να επιμένεις ότι έτσι είναι κάποια πράματα ενώ δεν είναι. Έχουν τόπο που παν και τόπο που δεν.

      Διαγραφή
    3. Δεν θελω να μαλωνουμε. Παραδεχομαι οτι το blog εμπεριεχει υπερβολες που ισως απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα και οτι συχνα ειναι καυστικο με ακυρο (οπως λες) τροπο.
      Ειναι ομως ο δικος μου ακυρος τροπος και δεν προσπαθω να τον επιβαλω σε κανεναν.
      Με βοηθαει να γραφω και το κανω στο blog, γιατι ολοι γνωριζουμε οτι δεν ειναι επιστημονικο site αρα οτι θελουμε πιστευουμε.
      Καμια παρεξηγηση παντως, εμενα μου αρεσει να συμφωνω να διαφωνω! :)

      Διαγραφή
    4. Κάτι εψιλιάστηκα... (Εν εμάλλωσα)

      Διαγραφή
  2. Άκου υπάρχουν οι εξαιρέσεις μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες , offside λοιπόν...
    Είμαι Νέα Υόρκη, έξω από τα Μανόλο (δες sex and the city) έχει εκπτώσεις και η ουρά φτάνει μέχρι το δρόμο. Στην βιτρίνα έχει ένα μοναδικό ζευγάρι φούξια (έντονο ροζ) γόβες. Βρίσκουμαι τρίτη στη σειρά. Εγώ και η πρώτη κυρία φλερτάρουμε με το βλέμμα μας τις φούξια γόβες στην βιτρίνα. Η πρώτη κυρία μιλά με το σεκιουριτά όπου προσπαθεί να τον πείσει να μπει μέσα στο κατάστημα. Το κατάστημα μέσα είναι κενό και περιμένουμε όλες μα όλες από στιγμή σε στιγμή να ανοίξει για να μπούμε μέσα. Η κυρία συνεχίζει να βλέπει τις γόβες, συνεχίζω και εγώ. Είναι μοναδικό κομμάτι. Εγώ δεν κρατώ μαζί μου το πορτοφόλι μου αλλά δίπλα μου στέκεται η φίλη μου που το έχει μαζί της. Ο σεκιουριτάς ρίχνει το σήμα για να περάσουν τα πρώτα τρία άτομα. Εγώ θέλω πολλά τα παπούτσια. Η φίλη μου ρίχνει μου το πορτοφόλι από την τσάντα αλλά το πορτοφόλι κατευθύνεται προς την πρώτη κυρία, εγώ τρέχω σκουντώ την πρώτη κυρία γιατί δεν θέλω να πέσει το πορτοφόλι μου κάτω :)))και να σκορπίσουν οι κάρτες, και τότε βρίσκομαι πρώτη και η κυρία δεύτερη, μπαίνω μέσα στο κατάστημα αρπάζω τα παπούτσια και κατευθύνομαι προς το ταμείο χμμμμμμ τι να έκανα έπρεπε να σώσω το πορτοφόλι:))) ενναλλακτικά αγνοώ τους πάντες και βρίσκομαι εγώ πρώτη (σκουντώ, δέρνουμαι κλπ κλπ), μπαίνω στο κατάστημα παίρνω τα παπούτσια, η φίλη μου μου δίνει το πορτοφόλι (αλλά αφού μπήκα ήδη σοτ κατάστημα) αλλά η πρώτη κυρία αντιδρά και τότε μένω χωρίς μαλλί, αυτα Offside

    Eναλλακτικά έχουμε τους ροζ και τους κίτρινους, Εγώ είμαι με τους ροζ εννοείται. Βρίσκουμαι στο μισό τους γηπέδου από την πλευρά των κιτρίνων.Μπροστά μου είναι ένας κίτρινος και στο τέρμα ο τερματοφύλακας. Πίσω μου εμένα και πίσω από το μισό του αντιπάλου βρίσκετε η φίλη μου η ροζούλα επίσης.Μπροστά μου είναι η κιτρινούλα που θέλει να προστατέψει το τέρμα. Στην δική της πλευρά ωστόσο. Η μπάλα βρίσκεται αλλού. Την μπάλα την έχει η φίλη μου η ροζούλα. Και θα μπορούσε να μου τη ρίξει, να την πασάρει, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος η μπάλα να μην καταλήξει στα πόδια μου αλλά στα πόδια της κιτρινούλας που θα μου πάρει την μπάλα. Θα μπορούσε βέβαια η φίλη μου η ροζούλα να ρίξει την μπάλα μπροστά από την κιτρινούλα και να τρέξω εγώ να την πάρω. Πάντα βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να μου πάρει την μπάλα η κιτρινούλα πάλι. Πότε είναι Offside: Aν μετακινηθώ προς την κιτρινούλα πριν μου ρίξει η ροζούλα την μπάλα τότε είναι Offside

    Τεσπα κάπως έτσι!!!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα. Amadruada Karua για ακόμη μια φορά με εντυπωσιάζεις με τις γνώσεις σου. Αν έμεινες χωρίς μαλλί στο τέλος της ημέρας, ελπίζω η (κίτρινη) Κυρία τουλάχιστον να ετιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ηταν πολλά σκληρό, αλλά πως να το κάνουμε, life is a game, football is serious. ;)
      Ξέρω πόσο σου αρέσει να γράφεις posts στα comments, αλλά εγώ θα αναρτήσω το post κανονικά. Επειδή μου άρεσε το παράδειγμα σου και ίσως βοηθήσει πολύ κόσμο.

      Διαγραφή

Ας συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε..