2014 -

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η θεωρία του πακέτου

Είμαι από εκείνους τους ρηχούς ανθρώπους που πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι χαρακτηρίζεται ως ένα πακέτο (ας πούμε από το 1 μέχρι το 10).

Πρόσφατα διάβασα ένα παρόμοιο post μιας άγνωστης και μπορώ να πω ότι μου άρεσε, διότι η αλήθεια είχα αρχίσει να νιώθω πολύ παράξενα που η θεωρία του πακέτου είναι μπροστά μας καθημερινά, αλλά η πλειοψηφία επιμένει να μην την βλέπει ή να μην τη συμμερίζεται.

Το πακέτο μας, δεν είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. 
Εξωτερική εμφάνιση (ναι, είναι πάρα πολύ σημαντική), χαρακτήρα, χιούμορ (αυτό που ψάχνουν όλες οι γυναίκες σε έναν άντρα - λολ), επάγγελμα, εξωτερική εμφάνιση (τι? το ξαναείπα?), κοινωνικό status, αυτοπεποίθηση, εμπειρίες, χρήμα κτλ.

Και ακόμη μια πολύ σημαντική παράμετρο. Αυτή της προσφοράς και της ζήτησης. Αν σε θέλουνε πολλοί, προφανώς είσαι καλό πακέτο και προφανώς η ζήτηση το ανεβάζει και άλλο.
Αν δεν σε θέλουνε πολλοί, είσαι χαμηλό πακέτο. De facto. Μην διερωτάσαι. Live with it και προσπάθησε να ανεβάσεις το πακέτο σου. Θαύματα δεν γίνονται, αλλά μια αναβάθμιση όλοι μπορούμε να την κάνουμε. Και κατάλαβε ότι αν θέλεις να είσαι με κάποιον, θα ρίξεις τις απαιτήσεις σου και θα συμβιβαστείς με ένα αντίστοιχο χαμηλό πακέτο. The end.

Τα 9αρια είναι με 9αρια και τα 3αρια με 3αρια. Ατε και με τα 4αρια. 
Οι όμορφοι με όμορφες, οι cool με τους cool, και οι έξυπνοι με έξυπνες. Ή χαζές. Αλλά όμορφες χαζές.
Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση ένα 9αρι να είναι με ένα 7άρι (ποτέ όμως με 3άρι) διότι το 7άρι τον κάνει με τη συμπεριφορά του να νιώθει ξεχωριστός. Στο give and take της σχέσης, το 7άρι είναι αυτό που προσφέρει περισσότερο. Γιατί πολύ απλά είναι το 7άρι. Και θέλει να κρατήσει το 9άρι.
Είναι το άτομο που αν χωρίσουν θα λυπηθεί.
Χωρισμοί λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων και κοινή συναινέση δεν υπάρχουν. Ο ένας συνήθως ''χάνει'' και πληγώνεται. Και μετά με το χρόνο του περνά.

Κυπριακές κουβέντες μάμας και συγγενών του στυλ ''ετσι καλή και όμορφη κορούα γιατί εν βρίσκει κάποιον κτλ κτλ'' με αναγκάζουν να συγκρατιέμαι από το να φωνάξω την πραγματική αιτία που όλοι βλέπουν αλλά όλοι αγνοούν. Οποια και αν είναι αυτή. Συνήθως η αιτία είναι πως η συγκεκριμένη κοπέλα είναι όμορφη στα μάτια αυτών που κάνουν το σχόλιο, αλλά ως δια μαγείας σε κανένα από τα μάτια των αγοριών που ήταν στο ίδιο μπαρ χθες. Αλλά ας μην είμαι τόσο ρηχός (που είμαι). Η αιτία είναι το χαμηλό της πακέτο που καθορίζεται όπως είπαμε από πολλές παραμέτρους (ορίστε, το συμμάζεψα).

Το πακέτο μας γενικά είναι καλό να μην το καθορίζουμε μόνοι μας, διότι συνήθως δεν είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας. Οπως επίσης δεν ρωτάμε άτομα που δεν θέλουν να μας πληγώσουν γιατί ούτε και εκείνα είναι αντικειμενικά. Οπως επίσης δεν ρωτάμε κάποιον ευθέως ''Ποιο είναι το πακέτο μου?'' Τι θέλεις να σου πω? Οτι είσαι 3αρι?

Κλείνοντας, επισημαίνω ότι κατά 99,9% το 3αρι δεν γίνεται 10αρι. Οσο και να προσπαθήσει. Δεν είναι θέμα προσπάθειας. Είναι θέμα σύμπαντος. Γονιδίων. Και μεταφυσικών δυνάμεων.
Γιατι? Επειδή Life is unfair. (Τι? το ξαναείπα?)

14 σχόλια:

  1. κουχου κουχου κκουχου εγώ που είμαι 10αρη ας πούμε τζιαι πολλά μετριόφρων κορούδα ας πούμε (κούχου) εν μπορώ να είμαι με ένα 5άρη?? Γιατί το 5άρη μπορεί να είναι με σε άλλα στανταρτ μου (κουχου). Μπορεί να εν έξυπνος, Αισταιν, μπορεί ναν εκατομυριούχος και να θέλω λεφτά, μπορεί να είναι συνδυασμός μεταξύ Αινσταιν,Μπιλ Γκείτς τζιαι Γκάντι αλλά να έσιει φάτσα πίθηκου όπως οι μισοί Κυπραίοι, (γεγονός που αποδεικνύει ότι βλέπω εμφάνιση και σόρρυ για το στερεότυπο αλλά ισχύει σε μεγάλο βαθμό, σε σημείο που σκέφτομαι να καλέσω ανθρωπολόγους στην Κύπρο για να αξιολογήσουν τον Ανδρικό πληυθσμο και να αποφανθούν σε τι homo ανήκουμε, καλά σκάζω γιατί γίνουμαι κατζιά:)).

    Ok στο τέλος συμφωνούμε σε ούλλα, ξέρω το και ξέρεις γιατί?? Γιατί το πακέττο καθορίζει το ο καθε ένας διαφορετικά. Τζιαι σε διαφορετικές χρονικές μας στιγμές το πακέττο τούτο αλλάζει. Για μένα εν σημαντική η εμφάνιση παραδέχουμαι το. Η εμφάνιση που θεωρώ εγώ σημαντική όμως. Ας πούμε ανακατσιώ τους abnormal γυμνασμένους ενώ θα έβρεις ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού να τους έσιει πολλά ψηλά. Πάντως κατα διαστήματα στη ζωή μου επέλεξα και δκυο τρεις γκόμενους που εν ήταν "γκόμενοι" αλλά είχαν άλλα χαρακτηριστικά που στην πορεία (όχι στην αρχή) με έλκυσαν. Έχω μια φίλη πάντως που με περιπαίζει που βάλλω βαθμολογίες, ήξερα για τις βαθμολογίες της Βεατρίκης αλλά χχαίρουμαι που έχει και άλλους που βαθμολογούν γιατί εν νιώθω τόσο μόνη:))

    υ.γ Μια παρατήρηση/επισήμανση. Θα έβρεις άντρες με όμορφες χαζές αλλά εν σπάνιο να έβρεις γυναίκες με όμορφους χαζούς. Και εν εκεί που θέλω να τονίσω το πποιντ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έννεν τέλεια που συμφωνούμε να συμφωνήσουμε? ;)

      Αναμφίβολα ο προσδιορισμός του πακέτου βασίζεται σε έναν πολύπλοκο αλγόριθμο ο οποίος είναι εξατομικευμένος και σχετιζόμενος με τις εκατομμύρια συνάψεις που βρίσκονται στον εγκέφαλο του κάθε ατόμου. Και άρα είναι αδύνατον να τον καθορίσουμε σε ένα post.

      Απλουστεύουμε όμως και γι'αυτό δίνουμε τόση σημασία στην παράμετρο προσφοράς - ζήτησης που είναι και η πιο αντικειμενική.
      Πως μπορούμε να μιλούμε για εξωτερική εμφάνιση όταν κάτι που δεν είναι ωραίο για σένα είναι ωραίο για μένα?
      Η ομορφιά είναι υποκειμενική? Ναι. Και όχι. Γιατί αυτοί τους οποίους οι 9/10 θεωρούν όμορφους, είναι πλέον αντικειμενικά όμορφοι.
      Ετσι και το πακέτο.
      Μπορεί κάποιος για σένα, για τους διάφορους λόγους που ανέφερες και τη χρονική στιμή που βρίσκεσαι να είναι ψηλό πακέτο. Συμφωνώ. Και φυσικά και μπορείς να είσαι ευτυχισμένη μαζί του.
      Δεν παύει όμως να είναι ένα αντικειμενικά χαμηλό πακέτο αν η πλειοψηφία δεν βλέπει ή δεν έχει σαν προτεραιότητα αυτά που σε ικανοποιούν εσένα.

      υ.γ. Για την επισήμανση σου. Δεν πιστεύω ότι ένας όμορφος χαζός δυσκολεύεται να βρει κοπέλα σήμερα. Αλλά συμφωνώ ότι όσον αφορά την εμφάνιση, ένας μέτριος άντρας είναι σε καλύτερη θέση από μια μέτρια γυναίκα. Unlucky. Οπως επίσης και το γεγονός ότι εγώ μπορώ να αδειάσω την ουροδόχο μου κύστη όρθιος. Εχεις όμως κι εσύ τα πλεονεκτήματά σου σαν γυναικείο φύλο.. και δεν είναι λίγα ;)

      Διαγραφή
    2. Μα τζείνο με την ουροδόχο κύστη να μεν το χωνεύκω? α?:P

      Διαγραφή
    3. Μα κι εσύ νευριάζεις με πράματα που διορθώνονται τόσο απλά και εύκολα.. :)
      http://www.go-girl.com/
      (ανακάλυψη του invictus φυσικά)

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχ εφύρδην. Μα να μεν λείπει τίποτε που τζείνο το βλογ, τίποτες?

      Διαγραφή
  2. ας συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε όπως γράφεις που κάτω. Μόνον ρηχά πλάσματα γράφουν ποστς τελευταίως ούτως ή άλλως οπότε είσαι σε καλό δρόμο. Αν είσαι τζιαι σημασίας εκέρτησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dude you needed some citation
    πρέπει να αποδείξεις το πόσο ρηχός είσαι

    https://books.google.com.cy/books?id=x6gdgEwnJlIC&pg=PA199&lpg=PA199&dq=Ellis+and+Kelley+%281999%29.&source=bl&ots=1GDvKVhHpp&sig=E_jEISsmIShG87ucOGTHfNlzPfU&hl=en&sa=X&ei=Dj-RVND4CIuuPITugPgM&redir_esc=y#v=onepage&q=Ellis%20and%20Kelley%20%281999%29.&f=false

    http://psp.sagepub.com/content/40/4/540.short

    http://books.google.com.cy/books?hl=en&lr=&id=3Xg2vKWlukcC&oi=fnd&pg=PA1784&dq=Garth+Fletcher+game+psychology&ots=_fdqri7JY-&sig=I0T1XjZP1xLTezedsPJ113v0A9w&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1475-6811.00017/abstract

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει περίπτωση να φκουν σε ταινία?
      υπόσχομαι να προσπαθήσω να διαβάσω τα conclusions..
      αλλά ενημερώνω σε ότι παρά να αναλύω την ψυχολογία των σχέσεων θα προτιμούσα μια αντικειμενικά πολύ όμορφη κοπέλα να θέλει να βγει/δειπνήσει/πάει βόλτα/δει ταινία αγκαλιά/κοιμηθεί μαζί μου. Και κατα προτίμηση να φορεί ψηλά τακούνια. (τόσο ρηχός)

      Διαγραφή
  4. εγώ θέλω πολλά να μάθω που κάποιον που χρησιμοποιά το σύστημα να μου πει τι εν το νούμερό μου.
    ούτε θίγουμαι που έτσι πράματα, ούτε με κόφτει τι έννα μου πει κάποιος άγνωστος. έτσι για την αυτοβελτίωση ρε γμτ.
    πότε έχεις κενό στο πρόγραμμά σου;

    PS. καμία ειρωνία, σοβαρομιλώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην αρχή νόμισα ότι το είπες ειρωνικά και λυπήθηκα λίγο.
      Δέχομαι φυσικά την πρόταση σου, με το ρίσκο όμως η μπλογκοσφαιριακή μας σχέση να χάσει τη μαγεία της και να μην είναι ποτέ η ίδια..

      περισσότερα στο paintitmoonlight(at)gmail(dot)com

      Διαγραφή
  5. η ζωή είναι πολλά άδικη αλλά ένα τριάρι μπορεί να γίνει εξάρι, και εφτάρι. Αν νομίζεις πως οι περισσότεροι κυκλοφορούν χωρίς επεμβάσεις κάμνεις πολλά μεγάλο λάθος. μια αισθητικός, ένα κομμωτήριο να πας τσουπ ένας βαθμός πάνω. Να βάλω ακόμη ένα και για το γυμναστήριο; Να μην προσθέσει κάτι και η στυλιστική αλλαγή ρούχων για παράδειγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μανα. Δεν διαφωνω μαζι σου. Ως ενα σημειο μπορουμε να ανεβουμε. Ως ενα σημειο. Δραματικες αλλαγες ειναι πολυ δυσκολο να γινουν.
      Προσεξε πως (ασυνειδητα? εσκεμμενα?) ολες οι βελτιωσεις πακετου που παραθεσες αφορουν την εξωτερικη εμφανιση. Ευχαριστως η κοπελα που ειναι μαζι μου να φροντιζει τον εαυτο της και να ανεβαζει οσο μπορει το πακετο της.
      Η ζωη παλι θα ειναι αδικη. Οχι μονο για το πακετο που ειναι ο καθενας, αλλα για το πακετο που αναζητα ο καθενας για να νιωσει ευτυχισμενος. Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο κεφαλαιο στο οποιο καλυτερα να μην μπουμε.

      Διαγραφή

Ας συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε..